24 noiembrie 2015

ARHIVA NAȚIONALĂ DE DISCURI DE VINIL LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA

Muzica este limbajul universal al omenirii. 
(Henry Wadsworth Longfellow)

Prin acest mesaj tindem să promovăm muzica la ea acasă, pe diverse suporturi care sunt uitate de societate. Discurile de vinil de care ne bucurăm în colecțiile Serviciului Audiovideoteca sunt o bogăție spirituală, aplaudabilă în timp și viabilă pentru viitor, durabilitatea în timp a muzicii pe acest tip de suport este de 100 de ani. În colecție dispunem de 24000 mii de exemplare discuri de vinil, care pot fi ascultate la un pikcup modern.

Emisiunile televizate promovează colecțiile prin emisiunea Primele știri, PrimePublika.
Din conținut: Discurile au fost adunate timp de jumătate de secol din toate colţurile lumii. Melomanii pot găsi în arhiva bibliotecii Naţionale atât piesele Mariei Tănase, cât şi cele ale formaţiei Pink Floyd, Beatles sau John Lenon.
"Beatles foarte tare se asculta, el o perioadă era interzis în Uniunea Sovietică. Și apoi când au apărut discurile de vinil, ele sunt rupte, noi le mai reparăm", a spus specialistul Serviciului Audiovideoteca al Bibliotecii Naţionale, Lilia Balan. 
De mare popularitate se bucurau şi artiştii din Rusia. Astfel discurille cu Sofia Rotaru, Laima Vaicule sau Alla Pugaciova, au fost ascultate până la deteriorare. Mai multe informații.

Le mulțumim televiziunilor naționale 
care promovează și activitatea Bibliotecii Naționale.


A publicat:
CATEREV Cristina,
șef serviciu interimar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu