22 iunie 2018

SALON MUZICAL CONSACRAT SĂRBĂTORII MUZICII ANULUI LIMBILOR EUROPENE

    La 21 iunie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova are loc un spectacol dedicat Zilei Muzicii Europene. Salonul Muzical este organizat de Secția „Audiovideoteca”, din cadrul instituției în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO; Asociația Profesorilor de Limbă Franceză și Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Moldovei.
     În cadrul manifestării,  a avut loc un concert cu genericul „Cântecul este unicul ambasador care nu are nevoie de translator” cu participarea  laureaților Festivalului-Concurs Național al cântecului francofon „Chantons, amis!”, ediția a XV-a.


       
    Festivalul-concurs național al cântecului francofon „Chantons, amis!” este o posibilitate de lansare pentru mai mulți interpreți. De aici și-au început cariera artistică interpretele Ana Cernicova, Natalia Tanasiciuc, Tatiana Heghea, Eva Timuș, Ana Munteanu ș.a.
    În candrul Salonului Muzical, au evoluat laureații ediției din acest an a festivalului.   Festivalul-Concurs Național al Cântecului Francofon „Chantons, amis!” a fost lansat în 2004.


Imagine și organizare: Mariana Cocieru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu