3 martie 2017

LA MULȚI ANI, CĂTĂLIN JOSAN!

   

     Cătălin Josan - s-a născut 4 martie 1987, în orașul Chișinău. Este un interpret din Republica Moldova, câștigătorul primei ediții a emisiunii-concurs Megastar, realizată de postul de televiziune Prima Tv din România.

     Cătălin este primul artist care a semnat un contract cu cea mai mare casă de discuri din România, "Universal music România". 
     Cătălin Josan și-a făcut studiile la liceul de muzică Ciprian Porumbescu din Chișinău, specialitatea - pian. A învățat să cânte la chitară. A absolvit Academia de Muzică și Arte plastice din Chișinău, facultatea canto academic, elev al profesorului Valeriu Vdovicenco. În octombrie, acesta și-a lansat primul album din cariera sa muzicală - Megastart. Piesa de debut se numește "Big Brown Eyes", pentru care Catalin a colaborat cu Marius Moga, Don Baxter și creatoarea de modă Maria Marinescu. Lansată la începutul lunii semptembrie, piesa s-a bucurat de un mare succes.

     Cătălin a participat la selecția națională a concursului Eurovision în România, unde s-a calificat cu două din cele trei piese propuse, performanță reușită și de cunoscuta cântăreață Nico - reprezentanta României pentru  Eurovision  2008. Piesa When we're together s-a clasat pe locul III în prima semifinală, ca și Run Away în cea de-a doua semifinală. Astfel calificat cu ambele piese în finala națională, Cătălin a reușit să renunțe la prima piesă pentru ca cele două piese să nu concureze una cu alta. Run away s-a clasat pe locul IV în preferințele publicului.

     În 2009 a filmat un videoclip la piesa lui, Veronica Demonica. Este fiul lui Nicolae Josan, fondator al formației Cenaclului Mateevici (anul 1989) și Lora. Are un frate mai mare, Dorian, și o soră mai mică – Ruxanda.

Discografie

Album

  •  2007 - Megastart(Universal Music Romania)

Single-uri

  • 2007 - Veronica Demonica
  • 2007 - Big Brown Eyes ft. (Maria Marinescu)
  • 2011- Dont't Wanna Miss You 
  • 2011- Walking on Fire 
  • 2012- Call My Name 
  • 2013 - Floorplay feat Iuliana Puschila

Colaborări

  • 2012 - D'estate (cu La Differenza).
Surse:  www.wikipedia.ro
www.facebook.com
www.youtube.com
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu